fotoberoende

tankar i färger och ljus

hoppfullt?...

Hälsosam promenad till skogen blev allt annat än hälsobringande. Det var ruggigt och kallt och det blåste från havet, men man kan inte bara sitta och gnälla på vädret eller fördriva tiden framför burken.

Jag tog en sväng ut, förfrusit mig ganska rejält och det verkar som att istället för att må bättre blev jag krasslig. Känner mig som ett durkslak. Nyser, snörvlar och förlorar mycket vätska… uff!

Försökte vara kreativ ändå. Med kameran gick det lite sådär, men i värmen från kaminen kunde jag leka med ljus på annat sätt. Det blev några olika akvareller. Och även självporträtt!

Har svårt att fota målningar. Det blir inte rätt och färgerna känns döda och matta. Måste klura ut hur jag kan anpassa inställningar i kameran så foto kan ge rätt återgivning av målningar. Svårt! Om jag fotograferar målningar ute, blir de bättre, men just nu i regnet det går bara inte!

Det blir lite läsning istället… om foto, måleri och kanske någon roman om forntida Sverige. Älskar historiska romaner.

och självporträtt ;-)

Inlagt 2022-01-07 11:41 | Läst 1134 ggr. | Permalink
Snyggt Halina.. gillar ditt porträtt 😙
Måste kanske rota fram färgpaletten
Kan typ inte sitt men stå går bra en stund
IngMarie här på FS målar med akvarell också.
Ni är duktiga
Svar från Halina Strandskatan 2022-01-07 13:40
Tusen tack Nini :-) Jag målar alltid stående. Kan inte sitta heller, det blir fel perspektiv på något sätt.
Hälsningar Halina
Vackrast är ju akvarellerna helt klart, jag var ju inne på det att det var lika bra att måla själv så är min inte så beroende av naturen och vädret :). Har nu fått allt för akvarellmålning och jag har hämtat sju böcker på biblioteket så nu är det bara resten kvar :)
Svar från Halina Strandskatan 2022-01-07 17:26
Tusen tack Peter :-) Blev mycket glad av dina rader och det är inspirerande att du gillar även mina målningar. Jag började också med böcker och det finns massor av tips på YouTube. Spännande! Håller tummarna!
Hälsningar Halina
Det här är en tid då varma, vindtäta samt regntäta kläder anbefalles. Gillar precis som övriga dina akvarellerna bäst. Du har inte funderat på att ställa ut?

Hälsningar Jörgen



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?