fotoberoende

tankar i färger och ljus

Larvigt makro och funderingar vid havet

Höstens låga tryck orsakar huvudvärk varannan dag... och mitt egna låga blodtryck förstärker bara illamåendet. För att hjälpa mig själv tar jag långa promenader och försöker med någon fysisk ansträngning, det går lite upp och ner. Men jag ska inte tråka ur er, ville bara "jama" lite i början, beklaga mig lite, som vår nya katt. När något inte är som han vill får han utbrott eller jämrar lite... Han har det inte lätt. Våra gamla kattgubbar gillar inte honom och fräser och attackerar honom och det spelar inte någon roll hur mycket jag "jobbar" för att få det fungera... Stackars Maluszek känner sig hotad och är ständigt på sin vakt. Det är också anledning att han blir upp och ner i humöret. Så vi har något gemensamt.

En stund ville jag även försöka hitta ett nytt hem till honom, men jag älskar honom så mycket... Han valde oss så vi kan inte svika honom nu...

Även Olympus beklagade sig i hörnan så han följer med allt oftare och det blev anledning till lite glädje och några "solnedgångsbilder" som väckte lust att söka mer...

I måleri var det lite bättre. Skapade inget märkvärdig, men lärde mig en del nya tekniker och det var roligt att prova de i eget skapande. Det kanske dyker upp något även här.

Hösten är här på riktigt nu. Blåsigt, kallt och mörkt. De sista blommorna fick stryk i morse, det blev noll på termometern. Måste kolla hur det blev med mina krukor och grönsaker som var kvar i lådorna.

För några sen var det utmaning på FS som gällde att fånga ljuset varje mörk novemberdag och jag gillade den väldigt mycket. Sen dess så fort hösten svänger in utmanar jag mig själv att fånga solstrålar som finns där ute ändå. Oktober går fortfarande på "sommartid" så dagarna är "längre", men snart vänder det igen och mörkret täcker det mesta av dygnet, så en sådan utmaning hjälper att få lite ljusare stunder i olika bemärkelser.

A propå utmaningar, deltar i årets höstcup här och de olika delar verkar roliga. På våren fick jag backa efter jag var avstängd från sajten och det påverkade poänger.  Dessutom var jag riktigt arg och tappade lust att vara med... Hoppas att det händer ingenting tokigt nu ;-)

Önskar bara att tävlingen/utmaningen var anonym. Då är det bilderna som verkligen är i fokus. Just nu känns det ibland att det är ett antal kompisar som avgör och det är synd. Men det är bara min åsikt. Jag är med och röstar på mina kompisar ;-)

På bilderna lite larvigt och lite annat.

Inlagt 2023-10-20 10:58 | Läst 502 ggr. | Permalink
Tjusig larv du fångat på bild men den slår inte dom suveräna kustbilderna. Har nog ungefär samma åsikt själv..
Mörkt och grått kan jag hålla med om men man får försöka hitta dom små stunderna ändå..
HaD/Gunte..
Svar från Halina Strandskatan 2023-10-22 10:20
Tack så mycket Gunte :-) Jag tycker att mörkret är jobbigast och det hjälper föga med alla lamporna... men jag ska leta och spara på alla ljusa stunder :-)
Hälsningar Halina
Många fina bilder där - även de larviga! Speciellt kobilden gillar jag. Människor är som de är - lååångt från perfekta.
Svar från Halina Strandskatan 2023-10-22 10:24
Tack så mycket Stefan :-) Ja, vi människor... jag suckar bara... ;-)
Hälsningar Halina
Härliga bilder att titta på en kulen fredagskväll som denna, dina bilder är riktigt trevliga tycker jag.
Svar från Halina Strandskatan 2023-10-22 10:26
Tack så mycket Morgan :-) Roligt att du tycker så... Ja, de senaste dagarna var fyllda av grått, grått, grått... och det blåste vansinnigt...
Hälsningar Halina
Jag faller direkt för ungdjuren på första bilden även om dina vackra strandbilder och förstås den fina katten även faller mej i smaken med råge. Jag tvekade mycket om jag skulle delta i cupen denna gång, just för att den inte är anonym och för att det nog förekommer en hel del kompisröster. Det förekommer också att personer deltar med bilder som de tävlat med förut, har signatur med på bilden etc men det bryr sej tävlingsledningen inte om. Nu är jag med i alla fall och jag vet förstås vilken bild du tävlar med i denna omgång :-)
Hälsningar Lena
Svar från Halina Strandskatan 2023-10-22 10:33
Tack så mycket Lena :-) Det stämmer, det blir inte meningsfyllt när tävlingen handlar om kvantitet och slarvig ledning, men det hjälper att sysselsätta Olympus i mörka höstdagar. Så jag är glad för varje röst och betraktar det som en lek med Maluszek... Kossorna betar alltid nära mig och jag borde fota de oftare. De är väldigt trevliga.
Hälsningar Halina
Lena Holm 2023-10-22 11:18
Maluszek kanske t o m får vara med i tävlingen i nästa omgång.
Hälsningar Lena
Svar från Halina Strandskatan 2023-10-22 11:20
Det får vi se ;-)
Vackert redan från start med kossorna i dimrök. Fin solnedgång och särskilt den softade varianten, har du fått fram softningen i PS? Gillar också blomman i motljus, och katten såklart
Svar från Halina Strandskatan 2023-10-22 10:44
Tusen tack Peter :-) Man måste gilla katten, han behöver myyycket kärlek. Han är rätt smart den rackare och hitta alltid lösning när han stötte på hinder. Han själv är som skuttande glädje, väldigt rolig.
Den softa solnedgång är "fejkad" ;-) i PS. Det är samma bild som är behandlad med olika steg med oskärpa. Ganska enkelt, men det blev fin effekt.
Hälsningar Halina
pdahlen 2023-10-22 11:28
Verkligen, får prova det någon gång
Härliga bilder som vanligt, och katten ser ut att må fint.
Svar från Halina Strandskatan 2023-10-22 16:49
Tusen tack Per Erik :-) Katten tar sina vägar och jag hoppas att han må bra.
Hälsningar Halina
Jag hoppas du kommer till en punkt där du mår bättre! Jag tycker du fångat massor av fina bilder här och det är inte lätt att peka ut favoriter. Det skulle kunna bli vilken som helst! Näst sista är väldigt speciell. Tror du använt ICM här.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Halina Strandskatan 2023-10-22 19:04
Tusen tack Bjarne :-) Glad att du gillar bilderna.
Hälsningar Halina



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver