fotoberoende

tankar i färger och ljus

från mobilen...

Det händer att jag tar min hälsopromenad utan Olympus och då får mobilen hjälpa till att stilla fotobegär eller blir det någon minnesbild för ett annat tillfälle.

Igår rensade jag minneskort i mobilen. Det blev en del även om jag försöker ta bort onödiga filer med jämna mellanrum för att inte ”drunkna” i mängder av bilder. Digitalisering gör det enkelt att fotografera och det fotas allt och alla knäpper med telefoner överallt, även jag… De flesta bilderna passar ändå bäst i papperskorgen.

Under rensningen kom jag på att jag kan bjuda er på en promenad på ”mina” dagliga stigar och de motiv jag passerar… Det var några stunder att jag önskade att jag hade kameran med mig…

Oftast går jag till stranden, via kohagar eller åker en bit bort till naturreservatet. I naturreservatet blir det stig genom skogen mot havet eller de olika slingorna genom tallskog och dynor. Slingorna är lagom långa och det tar lite över en halv timme i raskare takt eller långsammare när Olympus ser någonting. Men idag är bilderna bara mobila ;-) Redigerade de lite i PS för bättre kvalité, ökade kontrast och förbättrade ljus och färger, men ville inte spendera för mycket tid på något som slutligen landar i papperskorgen ändå.

Inlagt 2023-10-25 15:58 | Läst 391 ggr. | Permalink
Härliga mobilbilder. Vackert med havet. Det saknar jag. Jag gjorde en mobilpromenad också idag. Det blev lite skog istället.
//Lola
Svar från Halina Strandskatan 2023-10-29 07:13
Tack så mycket Lola :-) Ibland mådde jag lite sådär och ville inte släpa på kameran, men varje sådan dag passerade jag något som jag ville fota ändå ;-) Jag fick min fotoglädje tillbaka och det är igen roligt att fotografera. Med mobilen blir det inte detsamma .
Hälsningar Halina
Oj, den fina slingan hade jag inte klarat på en halvtimme, hade nog riskerat att bli efterlyst framåt kvällen ;)
HaD/Gunte..
Svar från Halina Strandskatan 2023-10-29 07:16
Hahaha, det tror jag inte! "Min" slinga är knappt fyra kilometer genom skogen och markerad så alla klarar det lätt ;-) Tusen tack Gunte för din fina kommentar!
Hälsningar Halina
Ännu ett bevis på att det handlar inte så mycket om vilken kamera man har.. snyggt!
Hälsn!
Svar från Halina Strandskatan 2023-10-29 07:19
Tusen tack Jan :-) Till viss del är kameran viktig, men man tager vad man haver ;-) Jag slutade frustrera mig över utrustning, dessutom har inte råd att förnya den jämt, på grund av trender osv...
Hälsningar Halina
Bild sex ska inte i sophinken! Inte med såna linjer. Du har fina ställen att gå på i ditt närområde. Önskar jag hade hav så nära. Mobilen funkar bra den också.
Hälsningar Lena
Svar från Halina Strandskatan 2023-10-29 07:22
Tusen tack Lena :-) Just den dagen när Skintan på bild nr 6 blev såhär önskade jag att jag hade Olympus med mig... Det stämmer att kusten runt om där jag bor är väldigt vacker, men man blir lite hemmablind.
Hälsningar Halina
Snygga bilder med säker komposition.
Svar från Halina Strandskatan 2023-10-29 07:23
Tack så mycket Peter för dina fina och uppmuntrande ord :-)
Hälsningar Halina
Vackert, gillar mest bild 6 från botten med det slingrade utloppet till havet. Stenarna på slutet är också fina
Svar från Halina Strandskatan 2023-10-29 07:26
Tusen tack Peter :-) Som jag skrev till Lena, just den dagen saknade jag Olympus... Skintan ändrar skepnad ofta så jag kanske hittar andra linjer ;-)
Hälsningar Halina
Det brukar ju sägas att den bästa kameran är den som är med. Mobilkameran har nog varit räddaren många gånger. Sexan är nog favoriten här.

Tommy S.
Svar från Halina Strandskatan 2023-10-29 07:30
Tusen tack Tommy :-) Ja, mycket beror på varför fotograferar man... Vid vissa tillfällen kändes det som att jag missat/förlorat ögonblicket, men det är inte mycket jag kan göra efteråt. Fick min läxa och vädrar Olympus oftare ;-)
Hälsningar Halina
Vackert! Mobilen kan räcka långt ändå :)
Men inget slår ju en systemkamera i handen när man fotar ;)
Svar från Halina Strandskatan 2023-10-29 07:32
Tack så mycket Joakim för dina fina ord :-) Det stämmer och Olympus har förlåtit mig ;-)
Hälsningar Halina
Det är härliga bilder som jag gillar, en del helt fantastiska. I en del ses mobilens svagheter, i andra inte alls. Nr 1 dramatiskt läcker, och nr 6 är helt underbar på alla sätt, kasta den inte!! Rama in, ställ ut och sälj.
Svar från Halina Strandskatan 2023-10-29 07:41
Tusen tack Stefan :-) Jag gillar den första bilden också och när jag kom tillbaka med riktig vidvinkel var de torra träden omkull blåsta... Så det blev bara mobilbild att minnas...
Hälsningar Halina
Riktigt läckra mobilbilder! Första, andra och sjätte framstår som riktiga fullträffar för mig. Eller fullträffar är nog fel ord, det handlar om din mjuka bildbehandling också. Många hälsningar/ Björn
Svar från Halina Strandskatan 2023-10-29 07:43
Tusen tack Björn :-) Jag är mycket glad att du gillar mina bilder :-)
Hälsningar Halina
Fantastiska mobilbilder. Måste säga att min mobil tar inte så bra bilder men när jag skaffar ny kanske "den stora" får stanna hemma.
Den första bilden är ju helt suverän, i min smak.

/ Lena :-)
Svar från Halina Strandskatan 2023-11-03 07:17
Tack så mycket Lena :-) Min mobil är en gammal Sony och man kan ställa mycket manuellt i kameran, men bilderna är lång ifrån bra :-) Men det är en lustig vidvinkel och ibland blir det kul att fota med mobilen.
Hälsningar Halina
LenaK 2023-11-03 14:38
Ok. Jag har också en gammal Sony. Men tycker inte att det blir bra för mig ...ja ja ;-)



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver