fotoberoende

tankar i färger och ljus

november är slut

Sista novemberdagen är solig och kall. Det var länge sen vi hade minusgrader i november. Igår kom även lite snö så jag fick min morgongymnastik i form av lätt snöskottning. Det var fin pudersnö, så några rörelser med kvasten på altanen och den vita härligheten hamnade i rabatten... Jag älskar snö och hoppas verkligen på en fin vinter, vinterbilder och lite ljusare dagar. Just nu fortsätter jag måla och rensar bland gamla bilder. Sparade alldeles för många och vet egentligen inte själv, varför... Nu blir det några timmar framför burken för att att befria diskar och kort för nya bilder som jag förmodligen sparar igen i alldeles för stort antal. Jag tänkte att jag hade fototorka... hm, det var konstigt. Å andra sidan det är bara bra att en del bilder får en andra chans. Jag ser de på annat sätt än vid fototillfälle. Det händer att jag gillar några mer efteråt och en del landar i papperskorgen omgående...

Mitt plusmedlemskap är snart över... funderade en stund om jag vill förlänga det. Fotografera blåsippor, vitsippor, sommaren, november... om och om igen, vad leder det till? Hade ett litet blått moment... Men när jag fick så många fina kommentarer här på bloggen, som jag tackar ödmjukast och hjärtligt för, var jag riktigt rörd och betalade genast... Jag gillar bloggen och det kanske är mening i det frenetiska fotande av olika årstider och annat... Vi ger varandra glädje och inspiration och bara det räcker länge...

Så det blir lite pudersnö och det som jag inte slängde :-)

Inlagt 2023-11-30 15:08 | Läst 538 ggr. | Permalink
Visst är november slut men snart vänder vi på "steken" och går mot ljusare tider. Som vanligt en fröjd för ögat att se dina bilder du bjuder på.
Svar från Halina Strandskatan 2023-12-01 10:48
Tack så mycket Morgan :-) Ja, jag längtar... November är slut och December är för mig den tråkigaste månaden på året, men nu är det bara några veckor till ljusare dagar och sen är det vår igen... :-)
Hälsningar Halina
Det gläder mej att du blir kvar här ett år till. Det är alldeles för få tjejer och dina bilder är verkligen inspirerande! Även ditt målande är kul att få ta del av. Den blå på slutet tycker jag är magiskt.
Hälsningar Lena
Svar från Halina Strandskatan 2023-12-01 10:49
Tack så mycket Lena :-) Det blåa är pistiller inuti blå hortensia. Har en sort som är väldigt intensiv blå och blommorna ser ut som det är blomma i blomman… Den är ganska känslig för kylan, men plantan är gammal och ganska etablerad så jag hoppas alltid att växten överlever vintern. Det är temperaturväxlingarna som är jobbiga, från plus tio till minus tio bara på ett par dygn. Särskilt när det händer på slutet av vintern och växten börjar vakna…
Jag tycker om att blogga lite här. Det är trevlig stämning och många fina bilder och fotoberättelser att betrakta. Det är mycket inspirerande. Så jag är kvar och kommer att tråka er lite ;-)
Varmaste hälsningar Halina
Fina bilder! Tycker också att den "blå" sista bilden är mycket bra.
/Tomas
Svar från Halina Strandskatan 2023-12-01 10:50
Tusen tack Tomas :-) Roligt att du tycker om min hortensia.
Hälsningar Halina
Vackert, och tack för att du fortsätter. Gillar särskilt första och sista
Svar från Halina Strandskatan 2023-12-01 10:50
Tack så mycket Peter :-) Ja, jag konstaterade att jag skulle sakna er för mycket. Jag erkänner att jag gillar mycket bloggsfären här. Tycker det är väldigt trevlig stämning och väldigt givande meningsutbyte i form av olika inlägg, fina kommentarer och fantastiska foto av olika slag. Jag njuter ofta ;-)
Hälsningar Halina
En väldig blandning! Gillar särskilt de två första. Nog är det som du säger - varför gör jag det här? En ofta ställd fråga, och ändå går jag och gör det om och om igen, troligast för nöjet helt enkelt.
Svar från Halina Strandskatan 2023-12-02 08:10
Tack så mycket Stefan :-) Jag håller med, när man lämnar andra tankar om prestation och liknande och bara njuter av sin hobby istället då är det det bästa och även bilderna blir bra :-)
Hälsningar Halina
Andra och sista blå. amejsing säger jag bara :)
HaD/Gunte..
Svar från Halina Strandskatan 2023-12-02 08:13
Tankju svarar jag :-) Roligt att du gillar mina skapelser. Tusen tack!
Hälsningar Halina



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?