fotoberoende

tankar i färger och ljus

vårstämning

Skönt att dagarna är längre, men den ljuvliga vårvärme som kom i början på mars försvann... De första vårblommorna har inte det lätt, några minus på natten och knappt någon värme på dagen. Såg häromdagen även första bi surrande bland krokusarna, men men det är fortfarande för tidigt. Själv fick jag ont i halsen och blev lite snorig. Lämnade mössan hemma när jag tog en sväng till havet. Tur att jackan har en luva... det blåste ganska häftigt och kyligt...  Fick min läxa och blev snörvlande...

Eftersom snörvlande inte var så farligt tog jag mig i kragen och fotade mina akvareller, samt gjorde lite vårstädning bland gamla bilder och formaterade några kort för att göra plats för nya alster. Olympus är redo för nya äventyr! Planerar att testa lite nya ideer och kanske röra på fettet till nya platser. Innan det blir dags för planteringar och andra trädgårds arbete...

Som ni märkte i bloggen följer bilderna sällan årstiderna, mer min sinnesstämning... Likaså idag blir det blandning med allt möjligt som fastnade någon gång tidigare och häromdagen.

och Maluszek är med :-)

och två akvareller:

Inlagt 2024-03-11 18:56 | Läst 415 ggr. | Permalink
Som vanligt högst njutbara bilder. Och akvarellerna! Om jag i dag skulle inreda ett sommarhus, så skulle jag besöka dig med en välfylld plånbok.
Svar från Halina Strandskatan 2024-03-21 08:55
Tusen tack Peter :-) Det var en fin komplimang...
Hälsningar Halina
Du visar alltid en njutbar kollektion och det spelar ingen roll när de är tagna eller ens att man förstår vad det är. Gillar att katten är med. Han har skön stil. Vi har satt en del frön och på så sätt påbörjat odlingen inomhus och jag har klippt mina pelargoner (och tagit sticklingar, fast jag inte behöver fler :-)
Hälsningar Lena
Svar från Halina Strandskatan 2024-03-21 08:59
Tusen tack Lena :-) Det med sticklingar känner jag igen :-) Maluszek skulle hetta sprudlande energi, han farar runt som en blixt och är alltid glad.
Hälsningar Halina
Så vackert, ska jag välja några så är det den första och den med biet och särskilt den sista akvarellen. Har köpte ett nytt block med akvarellpapper, det ska nu bara fyllas med något
Svar från Halina Strandskatan 2024-03-21 09:05
Tusen tack Peter :-) Just nu försöker jag måla våren, jag menar vårblommor och det går j...gt trögt hahaha.... men fy för den som ger sig :-) Jag kämpar på!
Dagarna är längre och ljuset räcker även på kvällarna. Önskar dig lycka till och håller tummarna! Man blir överlycklig när målningen blir bra... Med foto är annorlunda, man kan alltid ta om bilden, men målning blir aldrig densamma...
Hälsningar Halina
En härlig samling av bilder och akvarellerna är superfina tycker jag.
Svar från Halina Strandskatan 2024-03-21 09:06
Tusen tack Morgan :-) Roligt att du gillar även akvarellerna.
Hälsningar Halina
Ja, våren är nog här men känns ändå lite tveksam, även fast SMHI tycker att den kom redan 19/2 enligt sina definitioner.. Vackra bilder här!
Hälsn!
Svar från Halina Strandskatan 2024-03-21 09:08
Tusen tack Jan :-) Nu efter några nätter med minusgrader är alldeles ljuvligt... våren är underbar!
Hälsningar Halina
Riktiga skönheter hela bunten..går man på stämning så vinner nog första bilden, härligt..
HaD/Gunte..
Svar från Halina Strandskatan 2024-03-21 09:09
Tusen tack Gunte :-) Den första bilden är också min favorit.
Hälsningar Halina
Förtrollande vackra bilder där flera visar hur vackert det är ute i vår natur med råge! Kissen är fin :)
Samt dina akvareller såklart.
Åkte också på en liten förkylning i förra veckan med halsont och dylikt. Men nu är man bättre :)
Svar från Halina Strandskatan 2024-03-21 09:11
Tusen tack Joakim :-) Hoppas du mår bra nu. Jag hade ont i halsen ganska länge, men den är borta nu och det är underbart med ljusare dagar och våren!
Hälsningar Halina



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?