fotoberoende

tankar i färger och ljus

GLAD PÅSK!

Grönskan börjar ta över. Det blir grönare och grönare på marken och knopparna brister. Snödroppar formar frökapslar/fröbollar och krokusar börjar lägga sig på marken. Första vitsippor sträcker ut sig i soliga lägen… våren är underbar!

Påskliljor blommar lägligt i år. Öppnade sig precis på Långfredagen. Synd bara att det är ganska kyligt i år. Känns mycket kyligare än normalt, men vad är normalt? Jag jämför temperaturen kanske med de åren när det var nästan 15 grader redan i mars och torrt… Nej, det är kanske bättre nu, fuktigare och kylan gör att allt växer långsammare och underbara våren stannar längre.

Mina potatisar fick fina rötter och så fort det blir varmare ska de till jorden. Purjolök blev fint också, saknas bara några tomatplantor. Odlar lite mest för skojs skull, men det blir lite mat ändå och jag blir på något sätt stolt över att ha egna grönsaker på tallriken.

A propå stolthet! Häromdagen fick jag mail att mina tre bilder som senast publicerades på 1x blev prisade. Fick AWARDED  stämpel och en sådan notis:

Dear Halina,
Your photo calm/ early morning /by the sea... has been awarded by the head curators! This is an extraordinary achievement since less than 1% of all photographers uploading to 1x are selected for this award.

Med tanke på hur 1x väljer bilder till gallerier känner jag mig stolt. Det var bilderna som tilltalade och det var bilderna som prisades. Inte vem jag är och varifrån jag kom eller i vilka sällskap jag brukar befinna mig i. Har nu 9 publicerade bilder i galleriet och 7 prisade. ( https://1x.com/Halina/overview )

Här på Fs Galleri passade de inte ;-) och det gjorde att jag vågade knappt skicka de till 1x. Trodde att om de inte gick genom slussarna här har jag ingen chans där… Så fel jag hade. Jag är medlem på 1x sedan några år tillbaka och gick inte ur för att jag glömde avsluta automatisk förlängning och de bara drog pengarna… det var kanske tur… Fick en fin överraskning i helgen. Blev glad och motiverad.

På bilderna i bloggen är våren runt om mig och denna gång de senaste  Olympus skapelser.

Och några ord om Maluszek. Han promenerar på taket och j…las med skatorna som försöker bygga bo på vårt plommonträd som står intill huset. Just nu kan jag inte ta honom på mina promenader till havet, alldeles för många lösa hundar… Han lärde sig åka bil och älskar fortfarande att leka kurragömma ;-) Silky attackerar honom. Men Maluszek är smart. Även om dem ryker ihop ibland, blir det inte mycket av det. Maluszek drar sig undan och lyckas överlista åldringen. För det mesta håller de sig på varsitt håll… Den gamle mest sover i sin fåtölj. Jag är glad att han klarade sorgen efter sin kamrat, började äta igen och verkar må bra. Han älskar värme och sol och får han uppleva det igen… kanske för sista gång. Silky närmar sig 17/ 18 år. Det är mycket för en katt.

och en akvarell :-)

 

Inlagt 2024-03-31 13:22 | Läst 347 ggr. | Permalink
Vackert alltihop och en fin påskakvarell som extra krydda. Fin ljus vid havet. Katten ser koncentrerad ut. Fina bilder. Ha en fin fortsättning på påsken, jag är också i Halland just nu
Svar från Halina Strandskatan 2024-03-31 14:07
Tack så mycket Peter :-) Ganska grått och tråkigt idag. Var ute en sväng i det gråa, men det var inte roligt... Tack och detsamma ha en fin fortsättning.
Hälsningar Halina
pdahlen 2024-04-01 17:40
Vet du förresten vilka fröhängen du har fotograferat? Jag tror att Stefan la ut snarlika, men han visst inte från vilket träd
Svar från Halina Strandskatan 2024-04-12 13:36
Nej, jag vet inte... lite annorlunda Hassel som växer vid stranden. Får kolla upp det :-)
Hälsningar Halina
Prydliga bilder. Den första tilltalar mitt Rosenlundska sinne... :-)
Akvarellen är superb!
Svar från Halina Strandskatan 2024-04-12 13:38
Tack så mycket Peter :-) Det är roligt att bilderna gillas. Idag regnar det så jag hinner skriva lite...
Hälsningar Halina
Fina våriga bilder och grattis till framgången!
Akvarellen är super.

Tommy S.
Svar från Halina Strandskatan 2024-04-12 13:40
Tackar ödmjukast Tommy :-) Ibland behöver man lite bekräftelse...
Hälsningar Halina
Flera sköna bilder i Halina anda :)
HaD/Gunte..
Svar från Halina Strandskatan 2024-04-12 13:41
Tackar ödmjukast Gunte :-) Jag försöker...
Hälsningar Halina
Grattis till fina utmärkelser! Jag har nog inte en enda bild som ens skulle gå in i 1X. Påsken är visserligen över nu men glad sådan ändå hoppas jag. Akvarellen på slutet är fantastiskt fin och som alltid kul att läsa om Maluszek.
Hälsningar Lenla
Svar från Halina Strandskatan 2024-04-12 13:54
Tack så mycket Lena :-) Maluszek hälsar hjärtligt!
Det är inte sant, du har massor av bilder som kan lätt passa i 1X!
Jag fick ett rött kaninöga på grund av en bruten kärl och borde vara försiktig med ögat, men det är svårt! Jag vill fota, måla, skriva... ;-)
Hälsningar Halina
Det är underbart att se din stigande stjärna, i såväl foto som målning.
Svar från Halina Strandskatan 2024-04-12 13:56
Tackar ödmjukast Stefan :-) Till stjärnorna är lååång, men det är roligt när bilderna gillas...
Hälsningar Halina



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?