fotoberoende

tankar i färger och ljus

Sommarfunderingar och några bilder...

Regndroppar studsar på hortensians blad och jag sitter och funderar över bloggen. Det är tredje eller fjärde gången som jag försöker få ihop det. Det hade hänt så mycket under de senaste månaderna så jag hann inte synka det digitala med det vardagliga och blogga… Lade någon enstaka bild på Fb, bara för att hålla det digitala i livet. Lite i alla fall. Jag vill inte förlora bloggen och den fina kontakten med er här.

Tiden går…  Jag fotograferar lite makro då och då… lite halvdant. Kan inte hitta till den ivrighet och fotoglädje jag hade i början. På minneskortet landar även någon vy från promenaden vid stranden. Jag är nöjd med bilderna, men de fastnar ändå i glömska och tiden går…

Winsor and Newton annonserade en akvarelltävling. Man fick måla utifrån sex olika färger. Tyckte det var intressant. Skaffade mig färgerna och lekte med olika motiv, blommor, landskap, stilleben. Det var intressant erfarenhet och jag lärde mig oerhört mycket. Dessutom var det bra sysselsättning i den hemska värmen vi hade för några veckor sen. Själva tävlingen struntade jag i. För mig är den sorts tävlingar meningslösa… Att tävla i konst/skapande känns fel, oavsett om det är foto, måleri, musik eller annat… Det är någon som bestämmer utifrån egna kriterier och det betyder inte att vinnande verk är bättre än annan. Det är bara juryns smak... Så det blev några målningar jag var nöjd med och det var roligt att måla med färger som inte tillhörde min palett.

Maluszek skulle fira år och ställde till det ordentlig. ”Skaffade” sig en skada på rumpan och slickade sönder det. Såret blev inflammerat och dagen innan Midsommar hamnade vi hos veterinären… och hade sjukstugan tills juni sista dag… Den lilla katten skadade sig på rumpan efter fajt med annan katt eller klättring, svårt att veta. Maluszek är inte den lättaste att hantera - en sjuk katt som är van att vistas ute är rena rama mardröm… Vi fick vara med honom hela tiden för att han är uppfinningsrik och envis. Redan första natt slet han sig lös från kragen och slickade ”rent” på det nysydda såret… Det var bara att bita ihop och sitta vakt dygnet runt… Men på något sätt kändes det att katten förstod att vi vill väl och aldrig rivit oss eller bitit. Han hade bara så ledsna ögon i den hemska tratten och jamade för att bli fri igen… Det gick bra. Han skuttar ute med fin rakad rumpa och ett fult ärr, men verkar inte bryr sig så mycket. Så fort jag öppnade dörren hoppade han upp på taket och tittade uppifrån på mig som klippte sniglarna… Pälsen växer snart tillbaka och Maluszek blir fin igen…

Sniglarna kom fram i skrämmande antal i år.  Det är saxen och jakten som gäller i rabatterna… efter 50 stycken slutade jag räkna. Jag blir aldrig klar med de… Man får lära sig att leva med de och försöka begränsa deras framfart, det vill säga klippa så många som det går…

Midsommarnatt hos oss var i alla fall magisk… det var länge sen som midsommar var så varm, med ljuvliga dofter och fantastisk ljus/sol nedgång…

Halva året har gått och juli börjar med kyliga dagar…

 

Inlagt 2024-07-02 17:36 | Läst 484 ggr. | Permalink
Mördarsniglarna är jobbiga i år. Även jobbigt för katten, men det verkar vara på bättring. Tre fina akvareller, kanske gillar jag vattenfallet och blomman bäst . Sista bilden på havet är fin. För de övriga så fastnar jag mest för de softade, den första och den tredje
Svar från Halina Strandskatan 2024-07-13 17:31
Tack så mycket Peter :-) Roligt att du gillar bilderna. Lekte lite med olika "behandlingar" och är glad att det funkar.
Hälsningar Halina
Härligt inlägg och text med lite djupare tänk, hoppas att katten är på gång igen. Fantastiskt fina bilder och målningar tycker jag, det är alltid trevligt att titta på dina inlägg. Fortsätt att blogga men gör det kravlöst man kan inte hinna med allt det är mycket annat ibland för oss alla. -Bra jobbat!
Svar från Halina Strandskatan 2024-07-13 17:36
Tack så mycket Morgan :-) Du har rätt i man kan inte hinna med allt... och stress är inte välkommen här... Glad att du gillar även målningar. Jag blir ofta tveksam och lite kluven, men jag älskar akvareller och det är roligt att visa de.
Hälsningar Halina
Ljuvliga bilder som alltid och trevligt att höra från dej. Puffbilden är helt magisk. Jobbigt med en så ung katt som skadar sej. Bra att han nu är OK igen och kan stöka vidare i sommaren. Han ser så skön ut på bilderna. Jag förstår att du målar mer än fotar just nu och intressen måste ju få växla lite. Dina akvareller är alltid kul att få se.
Hälsningar Lena
Svar från Halina Strandskatan 2024-07-13 17:42
Tack så mycket Lena :-) Jag blir alltid väldigt glad över dina ord! Akvarell blev en kul hobby och är inte så krävande som foto, jag kan kladda lite mellan matlagning till exempel... för övrigt var lite borta från bloggen och FS, men jag läste bloggarna lite då och då utan att logga in.
Maluszek var lite jobbig när han var sjuk, men nu allt är bra och pälsen växer fint. Han är liten och sårbar så vi är kanske lite överbeskyddande ;-)
Hälsningar Halina
Fantastiska bilder och inte minst målningarna. Verkligen toppenfina! Så skönt att det blev bra med katten till slut, även om det var en jobbig tid.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Halina Strandskatan 2024-07-13 17:45
Tack så mycket Bjarne :-) Roligt att du gillar mina akvareller. Det är kul att växla lite mellan foto och måleri.
Hälsningar Halina
Dina bilder är för vackra för att falla i glömska, de bör visas. Väldigt duktig är du på att måla också, en konst som jag önskar att jag kunde. Försökt men det blir inte bra. Bara att inse att alla kan inte allt.
Fin katt som ser ut att ha klarat sitt äventyr med tratt riktigt bra.
Mördarsniglar är ett gissel, men jag tycker nog de fyrbenta är värre marodörer. har visserligen gett upp det mesta som heter trädgård och odling men det lilla jag försöker ha äts bara upp.
Svar från Halina Strandskatan 2024-07-13 17:52
Tack så mycket Margareta :-) Ja, det är många marodörer runt om utom sniglarna, harar och rådjur brukade trakassera det mesta hos mig. Vi skaffade lite häck och grind, när rådjuret rensade bort mina tulpaner och rosor. Jag odlar inte mycket, men det blir ledsamt när sniglar eller annan förstör på rabatterna. I år verkar blir sniglarnas år, tyvärr...
Hälsningar Halina
Härlig blogg med ljuvligt slående första bild, skicklig dubbelexponering förmodar jag. Det blev fint vattenfall, själv har jag genom livet valt ut ett fåtal färger, ofta 5-6 till varje målning (förutom vitt) och blandat för att få övriga nyanser. Gillar blomman också.
Svar från Halina Strandskatan 2024-07-13 18:01
Tack så mycket Stefan :-) Det är roligt att blanda färgerna och på så sätt skapa olika nyanser. De färgerna i tävlingen i år var verkligen svåra, terre verte, venetian red, cobalt blue, cobalt violet, magnesium brown och lemon yellow deep... - i mitt vattenfall är alla utom den gulla och gulla blommor är målade med alla utom terre verte :-) Det var ganska rolig utmaning, även om jag inte deltagit i tävlingen.
Hälsningar Halina



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?